Forberedelse til nyfødt, newborn, baby fotografering Fyn

Information om forberedelser til nyfødt fotografering
Vi hos Newbornfoto.dk vil rigtig gerne lave dine nyfødte newborn billeder, en serie billeder af din lille nyfødte baby der hjælper dig med, at bevare minderne i mange år fremover, fra en tid der hurtigt forsvinder.

Kom og slap af, og føl dig hjemme i newbornfoto.dk studie, mens vi får de mest værdifulde billeder af din nyfødte og måske også dig selv og din partner.

Forberedelse til din newborn fotografering
Hvis du ammer, er det en god ide, at du dagen før din newborn fotografering, spiser fødevarer, der ikke forstyrrer din babys mave.

Det er også vigtigt, at du får så meget hvile som muligt, vi ved, det er svært med en nyfødt baby, men gør dit bedste for at snige lidt ekstra søvn ind, når du kan. Hvis alle er udhvilede og glade, vises det i billederne.

På dagen for newborn fotograferingen er det vigtigt at holde din baby vågen i 1-2 timer før nyfødt fotograferingen. Vi vil nemlig rigtig gerne have ham / hende til at være træt når I ankommer. Nogle ting du kan gøre for, at holde din baby vågen er bl.a. et dejligt bad, nus fødderne, lad din baby være uindpakket, leg med din baby. I bilturen kan I forsøge at forhindre din baby i at falde i søvn på vej til studiet.

Vores studiet holdes dejlig varmt under hele newborn fotograferingen, så sørg for at klæde dig behageligt og let på, så du ikke kommer til at få det for varmt mens du venter. Newborn fotografering varer typisk i 2-3 timer, men der kan i enkelte tilfælde gå lidt længere tid afhængigt af babyen. Forbered dig på nogle afslappende timer mens din baby bliver fotograferet.

Du kan med stor fordel vente med at give din lille baby mad lige efter du ankommer til vores studie. Det får nemlig ofte en nyfødt baby til at falde i søvn.

Undlad at klæde din baby i noget for stramt eller ”fancy” tøj, der kan være svært at tage af. Babyer, der kommer sådan, har en tendens til at være vågne fra de bliver afklædt, hvilket ikke er en god start på en newborn fotografering. Giv meget gerne din baby en pyjamas med lynlås eller knapper, som er nemt at tage af.

Under newborn fotograferingen
Din lille baby er meget opmærksom på din duft, og babyer har et naturligt ”nu skal jeg spise” instinkt, når du er i nærheden.
Under newborn fotograferingen sidder du lidt væk fra din lille baby. Dette er kun for at gøre det lettere for os at arbejde med din nyfødte baby. Vi har en stor erfaring med håndtering af babyer, både vores egne og andres, og sikkerhed er vores største prioritet.
Babyer græder normalt på et tidspunkt i løbet af en newborn fotografering. Din naturlige reaktion vil være at trøste din lille baby, men vi beder dig om at lade os prøve at berolige din baby først.
Da en nyfødt baby forbinder dig med både tryghed og mad, vil babyen ofte have lyst til, at være tæt på dig, hvilket kan gøre det sværere for nyfødt baby at blive rolig igen.

Tøj til mor og far
I er begge en stor del af jeres lille babys liv, og stol på os når vi siger, at I vil elske at se på fotos med jer begge to og jeres lille baby. At fotografere forbindelser mellem jer og jeres lille baby giver nogle fantastisk smukke billeder.

Far kan have en dejlig, men simpel t-shirt på. Hold farven enkel og dæmpet, så den ikke konkurrerer med din baby. Hvid, fløde, beige eller lysegrå fungerer rigtig godt. Du er velkommen til at medbringe et par muligheder at vælge imellem. Helst intet med knapper, så vi kan baby nemlig komme tæt på dig.
Barber dig eller trim dit skæg og red dit hår, vask snavs af hænder og rens/klip negle, det kan virke som en selvfølge for nogen, men for andre er det bestemt ikke, og selvom vi ikke har noget problem med det, så hører vi ind i mellem forældre ærgre sig over, at de ikke lige havde tænkt på det.

Mødre ser vidunderlige ud i enkel hvid eller neutral farvet tank eller t-shirt. Hold farve og design enkel.
Læg evt. en enkel fin makeup, og sæt håret (op eller løst efter hvad du befinder dig bedst med)
Husk også at se på dine negle, da de vil være med i disse billeder.

Husk, enkel i de fleste henseender er tidløs.

Rekvisitter og tøj
Intet tøj eller meget lidt tøj er i vores øjne det bedste tøj til en newborn fotografering. Ikke meget tøj passer en nyfødt godt, og de ser ofte helt ”slugt” ud i tøjet, da det oftest er for stort, og det skal opsmøg til, det klæ’r ingen synes vi.

Newbornfoto.dk’s stil er at holde nyfødt billeder enkle og tidløse.
Tendenser der er oppe i tiden er rigtig søde lige i nuet, men over tid kan de godt opleves forkerte, men det er dine billeder og derfor også dine ønsker vi gerne vil opfylde. Vi vil rigtig gerne tilføje specielle ting, der har betydning og mening for dig og din baby, det kan være legetøj, bogstaver/tal (f.eks. til barnets navn/fødselsdato), hårbånd, kasket, hue, små sko ogl. Fortæl om der er noget, du gerne vil have vi skal bruge i din newborn fotografering, så vi kan overveje, hvordan det bedst kan bruges.

Andre oplysninger
Underret mig
Newborn fotografering med din nyfødte baby er bedst 0-10 dage efter fødslen. Efter denne tid er det vanskeligere at holde dem sovende, hvilket vi rigtig gerne vil for netop, at skabe de rolige, fine og smukke newborn fotografier.
Bliver de ældre er de ikke så fleksible, og de vil meget gerne sprælle strække arme og ben, hvilket gør det vanskeligere at fange de traditionelle nyfødte poseringer, som vi alle er så vilde med.
Af hensyn til planlægning er det meget vigtigt at nogen kontakter os lige efter fødslen, så vi kan få din newborn fotografering booket, giv denne opgave til en anden hvis du ikke kan overkomme det selv, hvilket bestemt er forståeligt nok.

Kamera retningslinjer.
I disse smartphone tider er det vigtigt at fortælle, at I er velkommen til at bruge et telefon kamera til at tage ”bag scenen” billeder af din newborn fotograferingen, men KUN, altså UDELUKKENDE ”bag scenen” billeder! I må ikke tage nærbillede billeder af baby eller opsætningen vi benytter. Nyd ventetiden og slap af mens jeres baby bliver fotograferet, og vent på, at vi leverer de endelige billeder til jer.
Hvis du tager billeder jf. ovenstående retningslinjer, og lægger disse ”bag scenen” billeder på sociale medier, skal du tagge @newbornfoto.dk / @fotoigaarddk når du deler din oplevelse af dagen.

Små ”uheld” fra den lille guldklump ;o)
Din baby vil være nøgen en stor del af sessionen, og vi forventer, at der vil ske små uheld med tis, savl, opkast og/eller afføring. Der er ingen grund til at undskylde eller bekymre dig om vores rekvisitter eller tæpper ogl., det er helt normalt.
Du vil måske også holde din nøgne baby på et tidspunkt, og et lille uheld kan også ske i mens. Så sørg for at bringe mere end et outfit til dig selv og masser af servietter, vi har naturligvis nogle vådservietter!

Alt hvad der kommer i direkte kontakt med din baby, kan vaskes, så det vil være rent og friskt til din newborn fotografering. Babyer vil altid tisse og ryste en lille smule i løbet af newborn fotograferingen. Små uheld med opkast, tis og afføring er en del af det at fotografere babyer, så vi vælger vores rekvisitter således de kan vaskes rene hvis der opstår et lille uheld.

Babyhud
Tør hud, afskalning og baby acne er alle normale og ikke noget du skal bekymre dig om.
Bad din baby for at blødgøre flager som nemt kan nuldres af når du tørrer din baby efterfølgende.

Som newborn fotograferingen skrider frem, vil der være små pauser både for dig og din baby. Der vil være vand, the og kaffe til fri afbenyttelse under hele newborn fotograferingen, du er altid velkommen til at medbringe lige præcis det, du gerne vil have mens du venter.

Sutter er næsten et must ved enhver newborn fotografering. De hjælper med at berolige din baby, når vi flytter til en anden position og hjælper også ofte med at få din baby til at sove. Selvom du ikke bruger en regelmæssigt, skal du overveje at medbringe en.

Efter din newborn fotografering 
Kør hjem, hyg jer og glæd jer til at se alle billederne!
Jeg gennemgår alle billederne omhyggeligt. Jeg vælger derefter alle de bedste billeder ud (frasorterer faktisk typisk kun ”fejl” skud), antallet af tilgængelige fotos afhænger af, hvordan newborn fotograferingen gik.
Dette tal er typisk mellem 20 og 30 billeder, men der er ikke et fast antal, det kan være færre eller flere.
Du får tilsendt et link til dit eget lukkede online galleri med uredigerede billeder, så kan du hjemme i sofaen, stille og roligt når du har tid, gennemgå billederne, og udvælge dem du ønsker vi skal redigere.
Vi redigerer hver enkelt billede du vælger, i en omhyggelig og manuel process som bliver foretaget professionelt af os selv, vi sender altså ingen billeder til Kina, Indien eller andre steder i verden, som vi ved nogle andre fotografer gør, jeres billeder er i sikkerhed hos os, de kommer ikke til at ligge hos andre, hvor vi ikke har styr på hvad der sker med dem.

Ca. 1 uge efter din udvælgelse sender vi dig et link til dine digitale redigerede billeder som du har valgt, der er altid mulighed for at tilkøbe ekstra billeder ud over de billeder der evt. er med i dit tilbud hvis dette ønskes.

Vi tilbyder også professionelle print på papir, lærred, alu- og plexiglas plader samt smukke håndlavede foto albums i ”lay-flat” kvalitet, vi samarbejder med et meget professionelt trykkeri som vi klart anbefaler bl.a. fordi, farverne og kvaliteten er overlegen sammenlignet med, hvad vi har set fra andre steder gennem tiden.

Vi ved, at du bliver begejstret for billederne fra en uforglemmelig newborn fotografering med din nye baby.

Vi glæder os meget til at høre fra dig.
De bedste hilsner
Tina og Jan
newbornfoto.dk
3056 4057 – info@newbornfoto.dk